Agronomics logo Affärsinformation för lantbruksföretagare
Du är inte inloggad.
Vad skriver vi om?
AGRONOMICS EFTERSNACK ETANOL EUROPA EXPORT/IMPORT FJÄDERFÄ FODER GRISAR KINA KONFERENS KYCKLING LIVSMEDEL MARKNAD MJÖLKPULVER NYTT PÅ AGRONOMICS NÖTKÖTT SOJA SPANNMÅL STATISTIK SUPPLY/DEMAND SVERIGE/FINLAND VETE
Mina råvaror Mina råvaror
Valutor

Terminshandel

Gå vidare till:


Genom att ”läsa terminskontrakt” skapar du dig en uppfattning om vad som kommer att hända med priserna i framtiden. Genom att handla terminskontrakt tar du en position i marknaden som antingen minskar eller ökar din exponering mot prisförändringar i marknaden.

Ett börsomsatt terminskontrakt på raps är inte en råvara – enligt lag är det ett finansiellt instrument och därmed reglerat av världens finansinspektioner. Börshandel är en av världens mest reglerade branscher. Det innebär bland annat att mäklare, som är den nödvändiga länken för att man som kund ska kunna handla på en börs, enligt lag måste vara registrerade som värdepappersbolag hos Finansinspektionen.

Agronomics är inte ett värdepappersbolag, vår roll ligger inom områdena information och utbildning. Navet i Agronomics verksamhet är den egna nyhetsbyrån vars primära roll är att informera kunderna om prisförändringar och Sveriges konkurrenskraft på jordbrukets internationella råvarumarknader. Vår målsättning är att kunderna skall använda informationen till att tjäna mer pengar vilket även innebär att skydda sig mot ofördelaktiga prisförändringar.

Använd Agronomics till att lära dig hantera terminsaffärer. Läs kursmaterialet och artiklarna under länkarna ovan. Klicka på Fiktiva affärer till vänster, där gör du affärer som inte kan ”kosta” något annat än ökad förståelse.

Agronomics Scandinavia AB, Skogshemsvägen 1, 181 90 Lidingö

© Utformningen av, och innehållet i, denna tjänst skyddas enligt upphovsrättslagen(SFS 1960:729)
Informationen är konfidentiell och skyddas enligt företagshemlighetslagen (SFS 1990:409)