Agronomics logo Affärsinformation för lantbruksföretagare
Du är inte inloggad.
Vad skriver vi om?
AGRONOMICS EFTERSNACK ETANOL EUROPA EXPORT/IMPORT FJÄDERFÄ FODER GRISAR KINA KONFERENS KYCKLING LIVSMEDEL MARKNAD MJÖLKPULVER NYTT PÅ AGRONOMICS NÖTKÖTT SOJA SPANNMÅL STATISTIK SUPPLY/DEMAND SVERIGE/FINLAND VETE
Mina råvaror Mina råvaror
Valutor

Årets Eftersnack 2008

2008-12-31
För ett år sedan tog vi ett par idéer med oss in i det nya året, idéer som vi visste att vi skulle behöva försöka förverkliga för att kunna utveckla Agronomics vidare. Missförstå mig rätt. Jag älskar nya idéer, både mina egna och andras. Att leverera dem är hur kul som helst. Det är den där första perioden, när man letar efter resurserna man tror sig behöva för att förverkliga idén, jag inte gillar.
 
31/12 2008 är mycket roligare än samma dag året innan därför att Christian, Fredric och Lars finns med oss när vi går in i det nya året. För ett år sedan tvingades vi ofta tacka nej när ni bad oss hålla en föreläsning, vi räckte inte till. Att tacka nej när man tidigare upplevt att efterfrågan inte varit tillräcklig är hemskt! Så idén att vi skulle be några av våra mest aktiva kunder hålla föreläsningar med vårt material och i vår regi var ju helt brilliant. Vill man veta hur man som lantbrukare, i praktiken, kan agera på marknaden för att öka lönsamheten/minska prisrisken så är det ju dessutom en mycket bättre idé att lyssna på en lantbrukare som redan gör det än att lyssna på mig. Men vilka skulle vi fråga? Skulle de ha tid att jobba med oss också? Skulle de tycka att det är helt ok att ställa sig upp och föreläsa inför en större grupp? Det blev maj innan vi fick ihop dem. Sen var det vårbruk. Och Borgeby fältdagar. Och skörd…. Det hann bli juli innan vi kunde leverera den första föreläsningen. Vi går in i det nya året, inte med en idé utan med något ännu roligare, en tjänst vi kan marknadsföra och leverera på en gång. Vet du inte vilka grabbarna är så hittar du dem under Om Agronomics/Teamet på vår websida.
 
31/12 2008 är mycket roligare än samma dag året innan därför att IFRAME är en bättre lösning än webservice och en hel uppsjö andra tekniska lösningar. Att ta sig fram till det beslutet kommer jag däremot aldrig någonsin att kunna definiera som roligt. Många tycker att det finns mer information på vår websida än de orkar ta till sig. Så idén, att exportera ett axplock av vår information till andras websidor, är ju brilliant! Vår information får en bredare spridning, användarna får en mindre men totalt nischad mängd information att hantera och de som står för fiolerna, tillhandahåller informationen på sin egen websida, kan erbjuda kund/medlemsnytta utan att behöva bygga upp allt det vi envist byggt på under 9 års tid. Idag är mycket roligare än för ett år sedan för vi vet att vi kan leverera. Vi har redan gjort det! Vilket leder min tanke till en av årets absoluta höjdpunkter, den här tjänstens första kund.
 
31/12 2008 är mycket roligare än de flesta andra Nyår pga Sveriges Grisföretagare. Deras styrelsebeslut, att bli vår första kund på ovanstående tjänst, bevisar att man kan bygga upp och tillhandahålla nischad information trots att målgruppen egentligen är för liten! Utan dem hade vi inte haft råd att investera så mycket tid och resurser i att försöka bli värdefulla för just en grisföretagare. Vilket leder tanken vidare till ett par andra höjdpunkter. I det Eftersnack jag skrev för exakt ett år sedan står det; en omorganisation som jag längtat efter i fem års tid. Den resulterar i att alla på Agronomics tillåts lägga större del av sin tid på just det som de är bra på.
 
31/12 2008 är mycket roligare än samma dag förra året pga mina två nya kolleger, Lena och Mathilda. Roligare för att de redan är här, kampen för att hitta dem var bara frustrerande. Jag vet hur man gör men kommer aldrig att få Lenas instinktiva känsla för hur man räknar om en slaktdetalj till vara med ben. Skillnaden i råvarupris för olika kött% kräver fortfarande att jag, till skillnad mot Lena, måste tänka efter både noga och länge. Lenas kunskap är en förutsättning för att kvalitén på vår marknadsbevakning ska bli sådan som jag kan vara stolt över. Kundadministrationen och våra prisuppdateringar måste, bara måste fungera! När Mathilda sköter det vet jag att det blir rätt. Först då får jag kraften att lägga min tid på det som jag är bra på. Och det är ju då som livet blir så himla mycket roligare!
 
Tycker man att det är roligt så blir det helt enkelt bättre. Det är jag absolut övertygad om. Jag och mina kolleger önskar dig ett roligt och riktigt Gott Nytt År.
 
Relaterade artiklar: AGRONOMICS
Agronomics Scandinavia AB, Skogshemsvägen 1, 181 90 Lidingö

© Utformningen av, och innehållet i, denna tjänst skyddas enligt upphovsrättslagen(SFS 1960:729)
Informationen är konfidentiell och skyddas enligt företagshemlighetslagen (SFS 1990:409)