Agronomics logo Affärsinformation för lantbruksföretagare
Du är inte inloggad.
Vad skriver vi om?
AGRONOMICS EFTERSNACK ETANOL EUROPA EXPORT/IMPORT FJÄDERFÄ FODER GRISAR KINA KONFERENS KYCKLING LIVSMEDEL MARKNAD MJÖLKPULVER NYTT PÅ AGRONOMICS NÖTKÖTT SOJA SPANNMÅL STATISTIK SUPPLY/DEMAND SVERIGE/FINLAND VETE
Mina råvaror Mina råvaror
Valutor

Årets Eftersnack - 2017

2017-12-31
Det är med blandade känslor jag precis läst mitt Årets Eftersnack från 2016. Tacksam för att drömmen fortfarande lever men missnöjd med att landningsbanan är så hiiiimla lång. ”Jag håller alla tummar för att jag under 2017 lyckas landa”….

Om jag bara bytte ut 2016s roliga affärsidéer och kontraster mot 2017s så skulle det här Eftersnacket kunna bli identiskt med förra årets, du kan läsa det här om du vill. Som tur är har jag nyligen läst en riktigt bra artikel skriven av Rasmus Rahm, vd på SSES, en av de svenska entreprenörsskolorna. Han satte ord på vad det är jag håller på med; Kunskapsinkubation. Visst är det ett fint ord! Jag vill hemskt gärna hålla på med det hela livet men just nu är jag lite frustrerad över bredden, att min kunskapsinhämtning rör så mycket att jag kanske inte får användning för ens hälften. Och att det tar så mycket tid. Under de senaste månaderna har jag haft fullt sjå med att lära mig räkna ut tryckhållfastheter, porositeter och karbonatiseringar. Jag försöker trösta mig med att det värsta som kan hända är att jag lärt mig något som jag inte får någon praktisk nytta av. Även om det tillhör tilltänkta kunders vardag.

Till skillnad mot förra året, då jag också lärde mig massa nytt men påpekade att ”det är inte lika roligt som att veta vad man vill och köra på det” så vet jag äntligen vad jag vill. Jag har bara inte lyckats materialisera det ännu. Därför testar jag nu om Rasmus, som jag nämnde ovan, har rätt; han skriver ”att stöta på förvåning i förhållande till sin kunskap är positivt. Det är ett tecken på att processen går framåt, och på att information som adderar till individens kunskap har skapats – två nödvändiga företeelser för ett lyckosamt entreprenörskap”. 

Så inför 2018 önskar jag mig massor av överraskningar och förvåning. Och förutom att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er detsamma. Överraskningar och förvåning. Aldrig tidigare har det, i samhället, funnits så många viktiga problem. Och att lösa riktiga problem är bland det roligaste som finns! Alla ni som får det här brevet har kunskap som är viktig för alla människor. Om jag bara kunde hitta en enda av er bland dom det idag satsas så mycket på, tex inom det som kallas Foodtech och/eller Startup, så skulle massor av förvåning uppstå. Och meningsfull innovation skapas.

Agronomics/Katarina Gillblad
Ev. framtida Betongingenjör :-)
Relaterade artiklar: EFTERSNACK
Agronomics Scandinavia AB, Skogshemsvägen 1, 181 90 Lidingö

© Utformningen av, och innehållet i, denna tjänst skyddas enligt upphovsrättslagen(SFS 1960:729)
Informationen är konfidentiell och skyddas enligt företagshemlighetslagen (SFS 1990:409)