Agronomics logo Affärsinformation för lantbruksföretagare
Du är inte inloggad.
Vad skriver vi om?
AGRONOMICS EFTERSNACK ETANOL EUROPA EXPORT/IMPORT FJÄDERFÄ FODER GRISAR KINA KONFERENS KYCKLING LIVSMEDEL MARKNAD MJÖLKPULVER NYTT PÅ AGRONOMICS NÖTKÖTT SOJA SPANNMÅL STATISTIK SUPPLY/DEMAND SVERIGE/FINLAND VETE
Mina råvaror Mina råvaror
Valutor

Agronomics – Avveckling eller utveckling?

2014-04-28
Nu räcker det! Efter fjorton års kamp lägger vi ner abonnemangstjänsten agronomics.se Samtliga kunder kommer att få tillbaka sina innestående abonnemangsavgifter.
 
Men vi kommer att fortsätta uppdatera och distribuera Brödveteindexet samt skicka den information som vi tillhandahåller Svenska Pig, ATL och Land Lantbruk. Om det fortfarande finns intresse så kommer vi att genomföra de studiebesök vi erbjudit tidigare under våren, men ännu inte levererat. Vi kommer att slutföra de konsultuppdrag vi varit involverade i under den senaste tiden men är tveksamma till om vi kommer ta på oss fler. Vi kommer inte längre tillhandahålla de föreläsningar vi hållit i och med att de förutsätter att man är kontinuerligt uppdaterad på marknadsläget.
 
Därför att:
Att ständigt försöka vara bättre än konkurrenterna är bland det roligaste som finns! Men när dom är gratis och det inte är kvalitén det handlar om så tappar jag lusten. Hur ska vi kunna bli bäst om det förutsätter billigare än gratis? Så länge mitt arbete känns meningsfullt är jag villig att anstränga mig hur mycket som helst men när målgruppen bara blir mindre och mindre, och tidningarna är fulla av målgruppens katastrofala lönsamhet, hur mycket jag än anstränger mig, så känns det inte längre meningsfullt. Om hög lön var det som var viktigaste för mig så skulle jag aldrig ha startat ett företag som Agronomics. Men när jag upptäcker att stora företag, för att inte tala om myndigheter, missbrukar den tjänst vi tillhandahåller genom att låta flera användare dela på abonnemangen då känns inte låg lön längre ok. För att inte tala om när vi blir plankade, tappar kunder därför att andra kunder kopierar och skickar vidare. Då måste jag acceptera att den affärsmodell jag valde inte fungerar!
 
Avveckling eller utveckling?
Det vet vi ännu inte. Men en sak är säker. Vi kommer inte komma på det samtidigt som vi har fullt upp med något som bevisligen inte fungerar. Jag kan inte nog beklaga den här drastiska åtgärden, att vissa av er antagligen kommer känna att vi ”satt er på pottan”. Men vi måste få stopp på blodflödet! Därför att jag alltid känt att en konkurs i ett sådant här företag är fullständigt oacceptabelt. Jag har fått frågan: Hur vill du att läsarna ska uppfatta din ovanstående text? Och jag vet sedan gammalt att läsare ibland ser något helt annat än jag menade när jag skrev det. Jag vill inte skuldbelägga!! Men jag har varma känslor för den här branschen och vill så innerligt gärna att ni ska förstå, inte lämna er med en floskel. Den här tiden har varit helt fantastisk. Jag har lärt mig saker som jag kommer ha nytta av resten av livet och jag ångrar inte en sekund.
 
Världens stora tack/Katarina Gillblad
katarina.gillblad@agronomics.se

 
P.S Vill du följa vår avvecklings/utvecklingsprocess så följ oss på Facebook. Och fortsätt följa Brödveteindexet, länken ligger längst upp på agronomics.se utan krav på inloggning. Ser du en intressant artikelrubrik så testa att klicka på den, under dagen kommer vi att låsa upp accessen till ett flertal av de publicerade artiklarna för att försäkra oss om att ni hinner läsa dem. Är du nyfiken på den resa vi/ni gjort under de senaste tio åren så kommer här länkar till dessa års "Årets Eftersnack".

Årets Eftersnack 2013

Årets Eftersnack 2012

Årets Eftersnack 2011

Årets Eftersnack 2010

Årets Eftersnack 2009

Årets Eftersnack 2008

Årets Eftersnack 2007

Årets Eftersnack 2006

Årets Eftersnack 2005

Årets Eftersnack 2004

Årets Eftersnack 2003

 
Agronomics Scandinavia AB, Skogshemsvägen 1, 181 90 Lidingö

© Utformningen av, och innehållet i, denna tjänst skyddas enligt upphovsrättslagen(SFS 1960:729)
Informationen är konfidentiell och skyddas enligt företagshemlighetslagen (SFS 1990:409)