Agronomics logo Affärsinformation för lantbruksföretagare
Du är inte inloggad.

Om Agronomics

Agronomics teamet

Katarina Gillblad, grundare
Katarina är ekonom med 25 års erfarenhet av börs- och råvaruhandel. Var med och startade den svenska optionsbörsen OM och har även arbetat som internationell råvarumäklare samt som ansvarig för bevakningen av Europas jordbruksmarknader på två internationella nyhetsbyråer. Startade Agronomics 2000 och leder idag företaget. Arbetar främst med produkt- och affärsutveckling samt marknadsföring. Efterfrågad föreläsare om terminshandel och prissäkring och dyker det upp ett ämne hon brinner för kan hon ibland övertalas att skriva en artikel...
 
Kuriosa:
Har fått musiken med modersmjölken. Spenderar helst fritiden på dansgolvet och föredrar då hårdrock i tretakt. Lämnar inte hemmet utan sina handledsvärmare.

Hanna Fjällman, redaktör
Journalist och redaktör med bakgrund i mediebevakning och trycksaksproduktion. På Agronomics ansvarar hon bland annat för att redigera och översätta våra experters artiklar så att de kommer till sin rätt samt för rapporteringen kring det amerikanska jordbruksverkets månadsprognoser och för artiklarna i samarbetet med Stratégie Grains.

Kuriosa:
Bodde i London och jobbade på Madame Tussaud’s under galna kosjukeåren så får inte ge plasma på svenska Blodcentraler. På lediga kvällar recenserar hon skräcklitteratur för en svensk rysarsajt och hänger på filmquiz.

Madeleine Plyme Lindhé, redaktör
Redaktör med många års erfarenhet av mediebevakning och som projektledare för internationella uppdrag. Projektleder vår ljudredaktion och huvudansvarig för vår marknadsbevakning på animaliesidan. Jobbar också med översättningar, snabbtittarna och de exportcentifikat som utfärdas inom EU.

Kuriosa:
På senare år har det nyväckta intresset för skogsröjning tagit allt större utrymme under sommarveckorna i Gävle.

Maie Vaks, administratör
Administratör, utbildad i ekonomi på Franz Schartaus handelsinstitut i Stockholm. Ansvarar för bokföring, löner och all registrering i vår prisdatabas. Sköter dessutom vår kundservice och om du ringer till oss på Agronomics är det förmodligen hon som lyfter på luren. Har estniska som modersmål och även en del ryska i bagaget.

Kuriosa: Brinner för fotografering och är en fena på att sätta ihop fotoböcker och bildspel.
 

Ljudredaktion

Henrik Björlin, Catching Clouds
Gillar du klassisk musik och lyssnar på radio så har du antagligen hört Henrik förut. Han har bland annat tio års erfarenhet från Classic FM och P2.

Oskar Burman, Darub
Ett team på Piteåföretaget Darub står för den dagliga inläsningen av våra ljudfiler. Företaget har stor erfarenhet från inläsning och produktion av taltidningar.  

Våra experter

Frida Olsson, skribent
Agronom och växtodlingsrådgivare med lantbruksbakgrund. Driver rådgivningsföretaget AgriFocus. Två dagar i veckan arbetar hon på Agronomics. Hon ger oss det svenska perspektivet. 

Julian Bell, skribent
Agronom med över femton års erfarenhet av marknadsbevakning för engelska lantbrukare. Han i idag anställd på skotska SAC (Scottish Agricultural College) som rådgivare. Julian är en viktig samtalspartner, men bidrar också med artiklar i samband med att man börjar planera för kommande års skörd. 

Heike Hintze-Gharres, skribent
Tysk agronom som har skrivit för brittiska HGCA i femton år. Idag arbetar hon för ett internationellt företag i gödselbranschen och bidrar med två analyser per vecka till Agronomics.


Övriga samarbeten

Lantbruksklubben i Stockholm
Katarina sitter i styrelsen för Lantbruksklubben i Stockholm.

Stratégie Grains
Vi är stolta att ha tecknat ett avtal som ger oss rätt att – som enda utomstående aktör –publicera den ansedda franska analytikerfirmans prognos för den europeiska foderkonsumtionen.

Medlemskap i Gafta
Katarina är medlem i Gafta, den internationella organisationen för spannmåls- och foderhandlare.

Källor och kontakter inom det fysiska handelsledet runt om i Europa.
Agronomics Scandinavia AB, Frihamnen Magasin 4, 115 56 Stockholm, Växel: 08-527 810 00

© Utformningen av, och innehållet i, denna tjänst skyddas enligt upphovsrättslagen(SFS 1960:729)
Informationen är konfidentiell och skyddas enligt företagshemlighetslagen (SFS 1990:409)